dinsdag 12 december 2017 Happy OosteinderDoe slimmer

Doe slimmer!

Van alle miljoenen woorden die er zijn, kies jij juist deze woorden?

Vorig schooljaar is Charlotte Visch bij ons geweest op de ouderavond van 11 april. Charlotte heeft toen op haar humoristische wijze uitgelegd wat het verschil is tussen plagen en pesten en hoe te handelen bij pesten. Dit kunt u hieronder terug zien.

Charlotte heeft deze uitleg in een boom verwerkt de zogenaamde ‘doe-slimmer!-boom’. Deze boom wordt al in verschillende groepen gebruikt. U dient de boom (stappenplan) van de wortels naar boven te lezen. De start is bij: Als iemands iets naars tegen je zegt…

Deze manier van verbaal weerbaar maken van kinderen is net zoals de keersommen; als je oefent, word je er beter in. Zo wordt een kunstje een kunde en kunnen de kinderen in vervelende situaties gebruik maken van de vaardigheden die zij geleerd hebben.