dinsdag 12 december 2017 Happy OosteinderOude Koeien

Oude koeien.

Hoe los je die op?

Juf Barbara vertelde vorig jaar, op de Happy ouderavond over haar ervaringen met oude koeien:

Twee jongens in groep 6 die niet met elkaar konden voetballen zonder ruzie te krijgen.

En dat keer op keer weer!

Één van deze jongens had hier zoveel last van, dat hij met steeds minder plezier naar school kwam….

Zij liet beide jongens met elkaar praten, volgens de 'oude koe methode' en liet hen ontdekken dat het allemaal om een ' kleuterding' ging.

Iets waar deze grote jongens nú heel goed sorry voor konden zeggen tegen elkaar.

Het voetballen in de pauze werd hierdoor voor iedereen een stuk leuker! De 'oude koe methode' is een goede manier om 'oud zeer' bespreekbaar te maken. Omdat de te nemen stappen volgens een vaste volgorde mét vaste tekst genomen moeten worden, is het een vaardigheid die goed te oefenen is. Het biedt kinderen de kans hun hart te luchten en verstoorde relaties te herstellen.

Benieuwd naar het verhaal van juf Barbara? Bekijk het filmpje dan hieronder!

3. Juffrouw Barbara en Charlotte Visch.