dinsdag 12 december 2017 Integratief lerenVoorstellen leerwijzersBirgit Steijns

Birgit Steijns is sinds 2010 leerwijzer bij Treen je Breen in haar praktijk voor integratieve Kindertherapie. Bij het begeleiden van kinderen merkte zij de relatie tussen sociaal emotionele problemen en het cognitieve functioneren. Juist de begeleiding op beide vlakken leidde tot enorme groei, rust en verbetering van de leerprestaties.
Al tijdens haar tienerjaren gaf Birgit bijles wiskunde. Hoewel ze via een HBO opleiding logistiek in het bedrijfsleven terecht kwam, lag haar passie vooral in het geven van trainingen. In de diverse managementfuncties richtte zij haar aandacht op de processen tussen mensen. Na de geboortes van haar 3 kinderen werd ze geraakt door de eigenheid van ieder uniek kind. Ze is de 4-jarige opleiding integratieve kindertherapie gaan volgen vanuit haar interesse in de interactie tussen mensen en haar nieuwsgierigheid hoe dit bij kinderen werkt. Tijdens deze studie ontdekte zij o.a. dat ze een voorkeur heeft voor beelddenken en dat iedereen op een eigen manier leert. In haar schoolcarrière sloot haar leerstijl niet aan bij de manier waarop de stof aangeboden werd. Vanuit dit inzicht wil ze graag anderen hier in begeleiden.