vrijdag 22 juni 2018 Integratief lerenVoorstellen leerwijzersKarin Burggraeve

Karin Burggraeve geeft sinds 2006 training in oplossingsgericht werken aan professionals die met kinderen werken. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als integratief kindertherapeut in haar eigen praktijk waarin zij kinderen, ouders en leerkrachten begeleidt. Haar passie voor onderwijsvernieuwing ontdekte ze toen haar kinderen naar het basisonderwijs gingen. Ze merkte dat de leerstijl van haar kinderen niet altijd aansloot op de manier van onderwijs die zij kregen aangeboden. Hierdoor raakte zij betrokken bij het thema onderwijsbehoefte op de school van haar kinderen. Het werd haar duidelijk dat ieder kind op zijn eigen wijze leert. Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te leren.
Als integratief kindertherapeut werd ze zich bewust hoe belangrijk de sociaal emotionele balans van een kind is om zich cognitief te kunnen ontplooien. Dit alles inspireerde haar om zich aan te sluiten bij Treen je Breen. Integratief onderwijs sluit volgens haar aan op de unieke behoefte in de manier van leren en ontwikkeling van een kind.